Hankkeet

4H Näkyväksi!

Elävä Kainuu leaderin Potkua pienhankinnoilla hankkeen alahanke

1.3.2021-31.5.2021 aikana toteutetaan hankinnat. Hankintoja tullaan käyttämään monipuolisesti kaikessa yhdistyksen moipuolisissa toiminnoissa.

Digilaitteiden päivitys, kuten uudet puhelimet. Puhelimilla voimme meidän monipuolisessa toiminnassamme, kuten kerhoissa, kursseilla, liikkuvassa lapsi- ja nuorisotyössä, ottaa kuvia ja videoita toiminnastamme. VR-lasit, joita voi hyödyntää, esim. koulutuksissa ja kursseilla. Lasit myös tekevät oppimisesta mielenkiintoisempaa ja erilaista. Dronella saamme uudenlaista ulottuvuutta toimintaamme, pääsemme kuvaamaan toimintaa eri kulmasta ja lisäksi lapset ja nuoret pääsevät itse lennättämään dronea ja opettelemaan sen käyttöä. Dronella voimme tehdä uudentyylistä markkinointia toiminnastamme. Projektori, valkokangas sekä kaiuttimet mahdollistavat koulutusten pitämisen omassa tilassamme sekä paikkariippumattomasti vaikka esimerkiksi sivukylilä. Tähän liittyen aggregaatti on tärkeä työkalu, jolla mahdollistamme tilaisuuksia seinien ulkopuolellekin ja sinne missä sähköä ei ole. Muun muassa liikkuvassa lapsi- ja nuorisotyössä voimme käyttää näitä laitteita hyvin ja missä vain. PopUp-teltalle meillä on tarve, koska sellaista ei entuudestaan ole ja meillä on paljon toimintaa ja tapahtumia nimenomaan ulkona. Teltta mahdollistaa toimintaa huonommallakin säällä. Striimauslaitteet ovat tätä päivää ja näillä mahdollistetaan esimerkiksi etäleirien pito. Syksyllä huomasimme, että nykyisillä välineillämme leirin sujuva pito on hankalaa ja kankeaa. Bluethoot-kaiutinta tulemme käyttämään monipuolisesti kaikissa toiminnoissamme, eritoten tanssikerhossa.

Paikkariippumatonta toimintaa: Toimivat ja ajanmukaiset digivälineet mahdollistavat laadukkaamman toiminnan, sekä sen näkyvämmäksi tekemisen. Toimivilla digivälineillä on mahdollista paremmin pitää yhteyttä etänä eri toimijoiden kansa, sekä järjestää muita laadukkaista etätoimintoja, kuten leirit ja koulutukset. Laitteet ja välineet tulevat yhteiseen käyttöön. Laitteet parantavat huomattavasti tämän päivän palveluiden tarjoamista ja yhteistyötä. Mahdollistaa laadukkaamman ja toimivamman toiminnan. Osaaminen lisääntyy ja vahvistuu tekemällä, kunhan on toimivat ja ajanmukaiset laitteet käytössä.

Laaja kohderyhmä: 4H-toiminnoissa olevat lapset ja nuoret paikkakunnalla. Yhdistyksen työntekijät ja yhteistyökumppanit. Kyläyhteisöt.