Kansainvälisyyskurssit

Kulttuurien törmäyksiltä ei aina voi välttyä, mutta vieraita kulttuureita voi oppia ymmärtämään paremmin. Tässä 4H tulee avuksesi!

Kansainvälisyyskurssit

 

Kansainvälisyyskursseilla keskitytään ymmärtämään vieraita kulttuureja ja hälvennetään ennakkoluuloja. Millainen on Suomi maahanmuuttajan näkökulmasta? Entä millaisen kuvan sinä haluat antaa Suomesta ja suomalaisuudesta ulkomaalaiselle? Millaisia mahdollisuuksia monikulttuurisuus tarjoaa?

4H:n omia kansainvälisyyskursseja järjestetään muutaman kerran vuodessa eri puolilla Suomea. Kurssiviikonloput ovat toiminnallisia kokonaisuuksia, joissa käsitellään monikulttuurisuutta esimerkiksi erilaisten työpajojen kautta. Kursseilla on usein mukana ulkomaalaisia vierailijoita tai vaihdossa olleita 4H:laisia. Kursseilla tutustutaan myös 4H:n vaihto-ohjelmiin ja leiritarjontaan. Lisäksi ideoidaan yhdessä 4H:n kansainvälistä käytännön toimintaa. Tule mukaan, vaikutu ja vaikuta!

Kenelle?

Kurssit on tarkoitettu kaikille kansainvälisyydestä kiinnostuneille, yli 14-vuotiaille 4H:n jäsenille.

Lisätietoja: Päivi Haapasalo, paivi.haapasalo(at)4h.fi, 044 783 0306.

MOD-kurssit

4H järjestää myös MOD-kursseja yli 16-vuotiaille. MOD (Monimuotoisuus, Oivallus, Dialogi) on Ruotsissa 1980-luvulla kehitetty kurssimuoto, joka tähtää erilaisuuden ja monikulttuurisuuden hyväksymiseen.